Zo maak jij van je schuur een chillruimte

Heb jij een schuurtje in de tuin staan, waar je maar weinig gebruik van maakt en waar je eigenlijk een prima chillruimte van kunt maken (voor de kinderen of voor jezelf natuurlijk)? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk een aantal tips waar je aan kunt denken tijdens de uitvoering van deze metamorfose. 

Zorg dat het er warm genoeg is

Of je er nu een chillplek of een werkplek van maakt, het is erg belangrijk dat je zorgt dat de schuur een aangename temperatuur heeft. Het zou het beste zijn als je het hele schuurtje goed laat isoleren. Hierdoor hou je de kou buiten en kun je sneller genieten van een fijne temperatuur. Ook vocht blijft hierdoor beter buiten de deur. Zorg daarnaast voor een verwarmingselement. Denk hierbij aan een kacheltje of eventueel aan een terrasverwarmer. Deze zorgen ervoor dat het snel warm wordt (zeker in zo’n relatief kleine ruimte). 

Installeer elektriciteit

Misschien heb je al stroom in de schuur, maar misschien ook nog niet. Wanneer je wilt gaan chillen in de schuur, dan wil je natuurlijk wel licht hebben, maar ook andere dingen waar je stroom voor nodig hebt. Zorg daarom dat je, voor je verdere stappen onderneemt, eerst stroom aanlegt naar de schuur. Heb je hier zelf ervaring mee? Dan kun je dit gewoon zelf doen, maar anders kun je beter een professional inschakelen. Geef van tevoren aan hoeveel stroompunten je wilt hebben en waarvoor je het wilt gebruiken. Denk hierbij aan verlichting, schermen, verwarming, maar ook aan bijvoorbeeld een koelkastje. Vergeet uiteraard ook de stroompunten voor het opladen van je apparaten niet. Wanneer je dit in één keer goed aanpakt, kun je er jaren van profiteren. 

Opruimen van de schuur

Veel mensen gebruiken de schuur als opbergruimte. Het kan dan ook best zo zijn dat jouw schuur nog vol ligt met tuingereedschap, tuinmeubelen en andere ‘troepjes’. Wil je er een echte chillplek van maken, dan zul je eerst aan het opruimen moeten. Zorg dat je een andere plek zoekt voor de spullen die nu in de schuur liggen of dek deze op een mooie manier af. Je wilt tenslotte niet tussen de harken en de snoeischaren zitten als je aan het chillen bent. Heb je de schuur helemaal opgeruimd, maak hem dan ook meteen helemaal schoon. Zo ben je helemaal klaar voor het inrichten van je nieuwe schuur!