Zo geniet je ook tijdens slecht weer van de tuin

Ben jij een echte tuinliefhebber? Dan wil je natuurlijk het liefst het gehele jaar door kunnen genieten van de tuin. Helaas maakt het Nederlandse klimaat dit niet altijd mogelijk, maar er zijn wel een aantal oplossingen voor te bedenken. Ben jij benieuwd wat je kunt doen om tijdens een regenbui toch in de tuin te blijven zitten? Wij vertellen het je in dit artikel.

Terrasoverkapping

Misschien had je het al geraden, maar als je altijd wilt blijven genieten van de tuin is een terrasoverkapping de perfecte oplossing. Een terrasoverkapping is erg veelzijdig en kan dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In de wintermaanden kun je er bijvoorbeeld een fijne loungeset aan toevoegen met een kacheltje. Daarnaast kun je er wat tuinspullen onder opbergen zodat ze altijd droog staan. Een terrasoverkapping biedt veel bescherming tegen de verschillende weersinvloeden, zoals een regenbui, harde wind of de felle zon. Met een terrasoverkapping kun je een fijne plek creëren waarin je elk seizoen kunt ontspannen met familie en vrienden. 

Maximaal genieten

Heb je net een terrasoverkapping laten bouwen door Hoveniersbedrijf Stevens Hoogeveen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om deze te laten afsluiten om de warmte binnen te houden. Zo kun je heaters plaatsen, waarbij je de keuze hebt tussen elektrische heaters of gas gestookte heaters. Ga je liever voor elektrische heaters? Dan moet je wel eerst even checken of je daar een stopcontact voor hebt. Naast gebruik te maken van heaters kun je het natuurlijk ook zelf warm en gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan wat dekentjes, kussens en kaarsen om de ruimte op te warmen. Dit is niet alleen praktisch, je kunt de ruimte ook meteen leuk aankleden!

Glazen schuifdeuren 

Als je echt liever alle warmte onder de terrasoverkapping wilt behouden, is het ook nog mogelijk om een glazen schuifdeur te laten plaatsen. Een voordeel van een glazen schuifdeur is dat het veel zonlicht doorlaat en je al van de kleinste zonnestralen profijt hebt. Daarnaast is het ook zo dat door het glas het uitzicht over de tuin niet minder wordt en dat je zelfs tijdens een sneeuwbui nog warm onder de terrasoverkapping kunt blijven zitten. Met de glazen schuifdeuren is het namelijk mogelijk om de overkapping winddicht te maken. Tot slot telt het laten plaatsen van een terrasoverkapping, en glazen schuifdeuren natuurlijk ook mee aan het aantal vierkante meters van jouw woning en zal de waarde hiervan fors verhoogt worden.