Wat doet een hovenier in de wintermaanden?

Voor veel mensen is het verzorgen van de tuin een klus waar lang tegenop wordt gekeken. Het is een klus die vaak opnieuw moet worden gedaan en vaak niet leuk wordt gevonden. Daarom zou voor veel mensen het inhuren van een hovenier een ideale oplossing zijn, zoals bijvoorbeeld Ijsselstein Hovenier. Hoveniers verzorgen de tuin door bijvoorbeeld de heg te snoeien, bomen te planten of grind te leggen, zodat u het zelf niet hoeft te doen. Daarnaast hebben ze ook nog eens veel verschillende soorten gereedschap, waardoor het hen vele malen gemakkelijker afgaat dan wanneer u het zelf zou moeten doen. Wanneer u een Hovenier Waddinxveen zoekt, zou dit bijvoorbeeld gemakkelijk kunnen door het ruime beschikbare aanbod aan hoveniers.

Planten

Hoveniers hebben vaak veel jaren ervaring, waardoor ze precies weten wat er moet gebeuren met de planten die ze in uw tuin tegenkomen. Er zijn namelijk ook veel planten die in verschillende maanden en seizoenen bloeien, waardoor sommige planten in de wintermaanden moeten worden geplant. Hierdoor is er het hele jaar door werk voor de hoveniers, aangezien er altijd wel iets gedaan kan worden aan de tuin en dit niet alleen voor de zomer geldt. Wel is het zo dat de meeste planten het snelst en best groeien in de zomer door de grote hoeveelheid zon en warmte die ze dan krijgen, terwijl in de winter dit natuurlijk veel minder is.

Hovenier worden

Om hovenier te worden is er een speciale opleiding die gevolgd kan worden. Deze opleiding houdt in dat je alles leert over het verzorgen van tuinen en laat je veel kennis opdoen over de planten die vaak in de tuinen staan. Deze opleiding is op mbo-niveau en afhankelijk van het subniveau kan het twee tot vier jaar duren totdat de opleiding is afgerond. Daarna kan er aan de slag gegaan worden als een volwaardig hovenier en weet je alles van de tuin!