Sierbestrating, wat is het? En hoe werkt het?

Sierbestrating is een vorm van bestrating waarbij het doel niet alleen de functionaliteit is, maar omdat het mooi is. De naam zegt het eigenlijk al, sierbestrating is voor een groot deel voor de sier. Dit is waarom sierbestrating erg populair is voor tuinen. Je brengt veel tijd door in je tuin en het oppervlakte is relatief klein, dus we willen graag dat het er aantrekkelijk uitziet. Vaak vind je sierbestrating in de vorm van beton, natuursteen of keramiek, in allerlei soorten en maten. Met sierbestrating kun je de losse onderdelen van je tuin onderling verbinden waardoor je een mooi geheel krijgt. Bij Bakker Buitenleven kun je alles kopen wat je nodig hebt voor sierbestrating in Haarlem.

Verschillende soorten sierbestrating

Er zijn heel erg veel verschillende soorten sierbestrating, maar dit is en overzicht van de belangrijkste groepen. Allereerst zijn er betontegels, deze worden vaak gebruikt bij het aanleggen van een terras. Vervolgens hebben we natuursteen, met name keramische tegels zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Jaarlijks worden er honderden soorten keramische tegels op de markt gebracht, aan keus geen gebrek dus. Grind is een vorm van half verharding. Het is goedkoop in de aanschaf maar het heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Ook is grind iets minder comfortabel om overheen te lopen. 

Waarom kies je voor sierbestrating

De stijl en uitstraling van je tuin en woning wordt voor een groot deel bepaald door de staat van je bestrating. Een goede, sterke bestrating is daarom van groot belang. Door te kiezen voor de sierbestrating in de stijl die bij jou past krijgen je tuin en woning een nette, verzorgde uitstraling. Niet alleen het soort sierbestrating speelt een rol, maar ook de manier van leggen. Als je de bestrating professioneel laat leggen zal het er strak uitzien en is de kans op verzakkingen zeer klein. Als je lang van de sierbestrating wilt genieten is het dus verstandig om iemand in te huren om het aan te leggen.