Planten van de Taxus kwekerij

Wilt u het hele jaar door genieten van een groene, prachtige haag? Dan is de taxus beslist wat voor u! De Baccata is geschikt voor iedere tuin, of deze nu groot of juist heel klein is. Omdat de taxus mooi smal te houden is en dit geen afbreuk doet aan zijn schoonheid neemt het ook in een kleine voor-of achtertuin weinig ruimte in beslag. Wilt u liever een haag waarbij nieuwsgierige blikken van passanten worden geweerd? Ook dan biedt een haag van taxus Baccata uitkomst. Deze haagplant groeit namelijk erg snel en kan wel zo’n 4 meter hoog worden. De taxus is oersterk en overleeft zelfs de aller strengste winters.

Uit eigen kwekerij

Alleen het beste voor uw tuin is natuurlijk goed genoeg en dat geldt zeker voor een taxushaag. Het is wel de bedoeling dat u hier vele jaren van kunt genieten en er weinig onderhoud aan gepleegd hoeft te worden. Kies daarom voor kwaliteit en sterke planten tegen zeer scherpe prijzen en bestel ze bij de Taxus kwekerij. Iedere taxus wordt met zorg en aandacht opgekweekt in de eigen kwekerij en gaat alleen de deur uit wanneer ze voldoen aan alle eisen en super gezond zijn. Uiteraard zorgvuldig verpakt wordt de taxus zo snel mogelijk na een bestelling verzonden waardoor de goede kwaliteit van de plant gewaarborgd blijft. Liever ophalen en met eigen ogen zien waar de taxus Baccata vandaan komt? Dat kan natuurlijk ook.

Snoeiafval

Om de taxus Baccata mooi in vorm te houden en een nog betere groei te stimuleren wordt één maal per jaar snoeien aanbevolen, aan het einde van de zomer. De naald houdende haagplant is zo sterk dat deze ook radicaal terug kan worden gesnoeid in de winter. En wist u dat het snoeiafval wordt gebruikt als de belangrijke basisstof voor chemotherapie? Gooi het dus niet weg maar informeer bij uw gemeente of een speciaal inzamelingsbedrijf hoe u het snoeiafval van de taxus Baccata in kunt leveren. De taxus is het hele jaar door aan te planten, behalve tijdens vorst. Alleen tijdens extreme droogte verlangt het wat extra water. Wilt u meer informatie over de verzorging of het onderhoud van de Baccata? Kijk voor alle tips en adviezen op de website van de Taxus kweker.