Mexicaanse hangmat, waar komt deze vandaan en hoe ga je erin liggen

De Mexicaanse hangmat is één van de meest comfortabele hangmatten ter wereld. De luchtige structuur van deze hangmat werkt daaraan mee. Doordat de stof geweven is vormt het naar je lichaam wanneer je erin gaat liggen. Een meer relaxte houding kun je jezelf niet wensen.

Yucatan of Maya hangmatten

In Mexico ligt het schiereiland Yucatan. Hier wordt de originele Mexicaanse hangmat gemaakt door de Maya indianen. De hangmatten worden hier volgens een eeuwenoude traditie met de hand gevlochten van sterk katoen. Ze zijn zo sterk dat de grotere exemplaren makkelijk door meerdere personen tegelijk gebruikt worden.

Een mexicaanse hangmat in meerdere maten verkrijgbaar

De Mexicaanse hangmat is in meerdere maten verkrijgbaar zodat daadwerkelijk ook iedereen, van welk postuur en grootte dan ook, alleen of met z’n tweeën kan relaxen. Weet jij al welke maat hangmat het meest geschikt is voor jouw postuur en de toepassing die jij wenst? De eenpersoons hangmat is geschikt voor personen tot 170 cm lang. Wanneer je langer bent of met twee personen wilt relaxen in een hangmat, dan is de Matrimonial een betere keus. Wil je ook met z’n tweeën wat extra ruimte in de hangmat, kies dan voor de familial, de matrimonial Especial of de allergrootste variant, de Familial Especial.

Hoe ga je liggen in een hangmat?

Het is even een kunst maar wanneer je eenmaal ligt kun je jezelf geen betere relax mogelijkheid wensen. In een Mexicaanse hangmat kun je het beste overdwars gaan liggen. Op deze manier kan het weefsel het gehele lichaam op de juiste manier ondersteunen. Door de open structuur is de hangmat iets kwetsbaarder dan andere hangmatten. Daarom moet je extra voorzichtig zijn met bijvoorbeeld knopen of ritsen aan je kleding waarmee je aan de hangmat zou kunnen blijven haken.

Zoek een Mexicaanse hangmat uit die bij jou past

Naast de verschillende maten Mexicaanse hangmatten zijn ze ook in allerlei kleuren verkrijgbaar. Je kunt dus precies een exemplaar kiezen dat bij jouw tuin past of één in je eigen favoriete kleur. Bij elke hangmat in de webshop staat de minimale ophangafstand, de minimale ophanghoogte en het draagvermogen.

Het ophangen van een hangmat

De hoogte van de ophangpunten van je hangmat worden bepaald door de lengte gedeeld door twee. Dus stel dat de palen op vier meter afstand van elkaar staan dan is de aangeraden ophanghoogte twee meter. De meest makkelijke manier om de hangmat te bevestigen aan de palen of de bomen is toch wel met twee touwen en twee karabijnhaken. De touwen moeten ieder minimaal een meter of drie lang zijn. Door het gebruik van de karabijnhaken heb je de mogelijkheid om de hangmat op te bergen wanneer je deze niet gebruikt. Natuurlijk kun je een hangmat ook op een andere manier ophangen wanneer er bijvoorbeeld maar één boom is of wanneer de andere boom te ver weg staat. Je kunt dan een hangmatstandaard aanschaffen of deze zelf maken. Alles wat je hiervoor nodig hebt vind je over het algemeen in een kampeerwinkel!

Wil jij ook zo’n heerlijk relaxte Mexicaanse hangmat aanschaffen? Kijk dan eens op de website van Marañon.