Met moestuinbakken kun je overal groentes kweken

Als jij van verse groenten houdt, van heerlijke verse kruiden in je gerechten of een vers geplukt kopje thee, dan zijn moestuinbakken een optie in elke situatie. Waar je ook woont, je hebt geen grote tuin meer nodig om je hobby uit te kunnen voeren. Deze bakken zijn lang en smal en kunnen overal worden geplaatst, zoals op een balkon of naast een voordeur. Vervolgens vul je ze met potgrond en kun je er praktisch alle groenten in kwijt. Ze zijn ook ideaal voor kruiden of kleine fruitplantjes, zoals aardbeien. Met moestuinbakken kan iedereen een moestuin creëren en elke dag verse groenten op tafel zetten voor familie en vrienden.

Wat zijn moestuinbakken?

Moestuinbakken zijn grote plantenbakken die extra diep zijn en op pootjes staan. Daardoor zijn ze ideaal voor het kweken van groenten en fruit. Er worden verschillende soorten van deze bakken aangeboden, bijvoorbeeld op hoogte, met rekken en op wieltjes. Je kunt ze plaatsen op de meest smalle plekken, zoals op een klein balkon of op je dak. Omdat ze verhoogd zijn hoef je niet op de knieën en is de kans op ongedierte ook een stuk kleiner. Een moestuinbak is dus ruimtebesparend, het beschermt je groenten en kruiden en je kunt er staand aan werken.

Verschillende accessoires

Het is mogelijk om je moestuinbakken uit te breiden als je hem wilt gebruiken voor bepaalde groenten. Zo kun je investeren in een klimrek, wat bedoeld is voor groenten zoals erwten, komkommer, bonen en tomaten. Deze planten worden erg groot en hebben bevestiging nodig. Wil je je moestuinbakken gemakkelijk kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld om de zon achterna te gaan, dan is het handig als je wielen aanschaft. Verder kun je ook investeren in moestuinrekken, wat een kast is met vier bakken boven elkaar. Dan kweek je nog meer groenten en dat op hetzelfde kleine oppervlak. En uiteraard kun je niet zonder zaden, potgrond, gereedschap en meststoffen, voor een zo perfect mogelijke oogst.

Wat kun je kweken?

Moestuinbakken zijn geschikt voor heel veel groenten, maar niet voor alle. Extra grote groenten, zoals kolen, aardappelen, artisjokken en winterpenen hebben meer ruimte nodig. Je kunt dan wel kiezen voor krieltjes of een kleinere wortelsoort. Eigenlijk kun je er alle kruiden in kwijt, maar ook hier geldt weer dat grote struiken minder geschikt zijn. Het is goed mogelijk om je kruidenplantjes klein te houden. Dat is heerlijk in soepen en sauzen, maar ook in thee. Aangezien veel fruit aan bomen en struiken groeit, zijn deze bakken daar minder geschikt voor. Je kweekt er heerlijke aardbeien in, maar frambozen moeten toch echt in een moestuin.

De voordelen

Aan groenten en kruiden kweken met deze moestuinbakken zitten een groot aantal voordelen verbonden. Je kunt je hobby overal uitvoeren, ook als je een appartement hebt, een dakterras of een hele kleine tuin. De bakken zijn verhoogd, wat betekent dat je niet op de knieën moet en ongedierte ook minder snel bij je gewassen kan komen. Je kunt ze uitbreiden met handige accessoires en zo een ideale mobiele moestuin creëren. Begin jouw moestuin met Vertisign!