Meer sfeer in je tuin met een houten blokhut

Je bent van plan om je tuin eens grondig aan te pakken en je wilt in de tuin een plek creëren waar je even lekker kunt zitten en ontspannen. Een houten blokhut is de perfecte keuze en zorgt ook voor meer sfeer in de tuin. Maar de keuze in houten blokhutten is enorm en dan kunnen wij het ons goed voorstellen dat je door struiken, planten en bloemen de blokhut niet meer ziet. In deze blog geven wij meer informatie over welke blokhutten je voor in de tuin kunt kopen.

Houten blokhut met zij overkapping

De houten blokhut met een zij overkapping is één van de meest gekozen blokhutten die mensen in de tuin (laten) plaatsen. Met een blokhut met een overkapping heb je bergingsruimte en een overdekt terras waar je zowel tijdens de koude als de warme dagen onder kunt zitten. Een groot pluspunt van dit type blokhut met zij overkapping is dat deze relatief eenvoudig te monteren en te plaatsen zijn en dat je er doorgaans ook geen speciale vergunning voor nodig hebt.

Blokhut met een plat dak

Een blokhut met een plat dak is vrij populair en dat heeft vooral te maken met de kosten van een houten blokhut met een plat dak. Je hebt allereerst enorm veel keuze in de kleuren van de blokhut en je kunt flink op de kosten besparen als je voor een plat dak kiest. Een plat dak kan namelijk bedekt worden met de rubberfolie EPDM. Dat lang meegaat en relatief goedkoop is. Dakpannen heb je voor een plat dak niet nodig en dakpannen maken een houten blokhut al een stuk duurder.

Houten blokhut met verschillende soorten daken

Er zijn ook heel veel keuzes te maken in verschillende soorten daken en alle soorten hebben zowel hun voor- als nadelen. Het grootste voordeel van een houten blokhut met een dak is dat het meer op een huisje lijkt. Een dergelijke blokhut met een plat dak is echt een blok dat je in de tuin plaatst. Dat is iets minder sfeervol. Bij het uitzoeken van een blokhut van hout met een dak heb je keuze in een zadeldak, schilddak, piramide dak, mansarde dak, lessenaarsdak of een wolfskap. 

Verschillende vormen

Een houten blokhut hoeft niet zoals de naam wel doet vermoeden een blok te zijn. Natuurlijk zijn vierkante en rechthoekige blokhutten de meest gekozen vormen, maar je kunt ook voor een zeshoekige of achthoekige blokhut kiezen. Daarnaast heb je ook blokhutten die op een kleine cottage lijken en je kunt ook kiezen voor een hoekblokhut. Een hoekblokhut is ideaal als je toch beperkte de ruimte hebt om een blokhut te plaatsen.

Overtuigd? Bekijk snel de website van www.blokhutspecialist.nl voor compleet aanbod!

Wanneer een houten blokhut niet in de smaak valt

Als je op zoek gaat naar een houten blokhut voor in de tuin en voor geen enkel model warm loopt, kun je de specialist ook vragen om een blokhut op maat te ontwerpen. Bij de blokhutspecialist kun je blokhutten op maat laten ontwerpen, bouwen en plaatsen. Dan weet je ook zeker dat jij straks kunt genieten van een blokhut die helemaal op jouw wensen is afgestemd.