Is kunstgras meer of minder milieuvriendelijk

Aangezien kunstgras populairder is geworden, ook bij sport zoals voetbal is het ook benadrukt door sommige milieuactivisten die zeggen dat het gebruik van dit type synthetisch oppervlak in uw tuin een negatief effect heeft op het milieu. We hebben de zaak nader bekeken en talloze redenen ontdekt waarom het gebruik van kunstgras in uw tuin het milieu echt ten goede kan komen.

Een argument dat vaak door milieuactivisten wordt gebruikt, is dat kunstgras geen koolstofdioxide kan omzetten in zuurstof, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Dit kan waar zijn, maar wat is er nodig om een ​​natuurlijk grasgazon te onderhouden? Natuurlijk hebt u een grasmaaier nodig die meestal elektrisch of op benzine wordt aangedreven, aangezien maar weinig mensen een grasmaaier hebben die tegenwoordig niet elektrisch wordt aangedreven. Volgens enig onderzoek uitgevoerd door de Environmental Protection Agency in Zweden, staat een uur gebruik met een benzinemaaier gelijk aan een autorit van 100 mijl. Daarom kan het gebruik van kunstgras de aanwezigheid van koolmonoxide in het milieu daadwerkelijk verminderen.

Bovendien, om natuurlijk gras te behouden, moeten regelmatig chemicaliën zoals pesticiden, meststoffen en onkruidverdelgers worden toegepast. Chemische stoffen zoals deze dragen naar schatting maar liefst 8% bij aan de opwarming van de aarde. Evenzo is direct contact met de genoemde giftige chemicaliën in feite gevaarlijk voor de mens, omdat is bewezen dat ze het risico op kanker en andere dodelijke ziekten verhogen. Het is duidelijk dat replicagras al deze chemicaliën niet nodig heeft, dus het is volkomen veilig, zelfs voor kinderen.

Om uw natuurgrastuin zo groen en gezond mogelijk te houden, moet u regelmatig water geven, vooral in warme klimaten of tijdens de zomermaanden. Er is gelijkgesteld dat een natuurlijk gazon ongeveer 55 gallons water per jaar nodig heeft voor elke vierkante voet gras, om het weelderig en gezond te houden. Aan de andere kant zal dit nooit het geval zijn als er replicagras wordt gebruikt. Kun je je voorstellen hoeveel kostbaar water je in een jaar kunt besparen met een kunstgrasveld? En daarmee bespaart u ook nog eens geld op uw waterrekening.

Ondertussen werd ook naar voren gebracht dat replicagras de neiging heeft om afvoer te produceren na hevige regenval waardoor aanvulling van grondwater wordt voorkomen. Dienovereenkomstig omzeilen deze afvoeren rioolwaterzuiveringssystemen en lozen verontreinigd water in nabijgelegen oppervlaktewateren. Dit is echt fout! Het meeste replicagras is tegenwoordig doorlatend en kan zelfs de opname van regenwater in de bestaande drainagesystemen mogelijk maken.

We zijn het volledig eens met de bezorgdheid van de milieuactivist dat onze moeder aarde daadwerkelijk wordt aangetast door menselijke activiteiten. Er zijn echter tal van redenen, waarvan we er enkele hierboven hebben besproken, waarom kunstgras in feite gunstig kan zijn voor het milieu en het lijkt onwaarschijnlijk dat deze synthetische oppervlakken een significant negatief effect hebben. Er is zeker een plaats voor natuurgrasgazons, en lang mogen ze doorgaan. Maar een groeiend aantal mensen kiest nu voor kunstgrasgazons als een esthetisch aangename en onderhoudsarme optie om hun tuin te bedekken.