Hoe technologie je veld belijnen makkelijker maakt

De belijning van een veld kan erg belangrijk en bepalend zijn voor de uitkomst van een wedstrijd. Het kan het verschil betekenen tussen uit en in, waardoor het ook het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen. Met Milati is het mogelijk om via GPS gestuurd apparaat, een robot belijner, de velden te belijnen, waardoor de lijnen altijd goed gezet zullen worden. Daarnaast kan de belijning, afhankelijk van het weer en het gebruik van het veld, regelmatig opnieuw gezet moeten worden, iedere keer volgens de regels van de overkoepelende bond. Door dit met de hand te doen betekent dit dat er veel tijd onnodig besteed wordt aan deze taak, die sneller en accurater geautomatiseerd gedaan kunnen worden.

Vrijwilligers

Voor iedere club of vereniging zijn vrijwilligers van levensbelang. Het nadeel is alleen dat er altijd minder vrijwilligers zijn dan een club zou willen. Er zouden altijd nog wel meer mensen ingezet kunnen worden, als die beschikbaar waren. Daarom is het van groot belang dat de vrijwilligers die beschikbaar zijn efficiënt worden ingezet. Het kan daarom enorm schelen wanneer een vrijwilliger geen belijning hoeft aan te brengen. Dit is een taak die waarschijnlijk al snel een uur duurt, waardoor deze tijd beschikbaar gesteld kan worden voor andere klusjes. Verder is het geen inspirerende taak om een veld te belijnen, wat ook nog eens kan betekenen dat vrijwilligers er weinig zin in hebben om dit te doen.

Sporten

Er zijn een aantal verschillende sporten die gebruik kunnen maken van een dergelijke belijner. Naast alle andere sporten die lijnen gebruiken zijn de twee bekendste die op gras gespeeld worden hockey en voetbal. Het zou dus gunstig kunnen zijn om met een andere vereniging een belijner aan te schaffen, zodat de kosten laag gehouden worden. Dit is waarschijnlijk goed mogelijk, doordat een dergelijk apparaat niet iedere dag gebruikt wordt, waardoor het goed tussen verenigingen te delen is.