Het beginnen van een eigen moestuin

Het is een leuke bezigheid en daarnaast is het ook nog eens een voordeel dat je gerechten kunt maken met eten wat uit je eigen moestuin komt. Veel mensen hebben al een eigen moestuin, maar sommige mensen zijn er nog niet aan begonnen en willen dit wel. Hoe je het beste kunt beginnen, wat je allemaal nodig hebt en waar je aan moet denken kom je hier te weten. 

 

Het begin

Het allerbelangrijkste waar het begint, is de plek waar jij je moestuin wilt hebben. Je kunt niet overal zomaar een moestuin beginnen, want naast dat de plek er geschikt voor moet zijn, zijn er nog een paar elementen waar je rekening mee moet houden. Voldoende zon is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van je moestuin, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je moestuin beschut is. Het hangt er ook van af welke soorten voedsel je in je moestuin wilt laten groeien. Daarnaast hoef je niet vanaf het begin af aan al een hele grote moestuin te hebben. Deze kun je stukje bij beetje uitbreiden, afhankelijk van de hoeveelheid ruimte waar je over beschikt. Door met een kleinere hoeveelheid te beginnen houd je het overzichtelijk en kun je bekijken wat voor jou het beste werkt en hoe je op de voor jou juiste manier aan de slag kunt gaan. 

 

De juiste grond

Naast de plek waar je de moestuin begint, is het ook belangrijk om te bekijken welke grond je gaat gebruiken voor je moestuin. Er zijn verschillende soorten moestuingrond waar je over kunt beschikken en die dus goed werken om je moestuin op te groeien. Zo bestaat er onder andere molmmest, tuinturf en champost.  Molmmest kan worden gebruikt voor het aanplanten en onderhouden van moestuinen. Tuinturf wordt voornamelijk gebruikt bij aanleg en onderhoud van bloemperken en borders, en champost komt veel voor bij de (biologische) land- en tuinbouw en in de fruitteelt. Ook hier zie je dat het er weer vanaf hangt wat er in je moestuin staat om te bepalen welke grond het beste werkt.

 

De benodigdheden 

Een plek waar je terecht kunt voor het aanschaffen van de juiste spullen voor je moestuin, is bij GroeiGoed. Naast moestuingrond, kun je hier ook terecht voor aanvulgrond en houtsnippers. Op verschillende gebieden die te maken hebben met de natuur heeft GroeiGoed tips die je kunt toepassen, bijvoorbeeld om je tuin winterklaar te maken voor, zoals de naam al zegt, de winter. Spullen voor je moestuin kun je dus ook verkrijgen van GroeiGoed en met de juiste spullen kun je een goede moestuin tot stand brengen. Hopelijk kun jij aan de hand van deze tips over een tijdje ook genieten van eten afkomstig uit je eigen moestuin.