Euonymus Japonicus uit de kwekerij

Met de Euonymus Japonicus creëert u prachtige hagen waar u het gehele jaar door van kunt genieten. Het is namelijk winterhard waardoor het geen blad verliest. De blaadjes zijn licht gekarteld en hebben een glanzende donkergroene kleur. De Euonymus Japonicus kan op iedere standplaats worden aangeplant en behoeft weinig verzorging. Andere benaming voor de Euonymus Japonicus is de Japanse Kardinaalsmuts. Het kent zijn oorsprong dus in het land van de rijzende zon waar het gewend is aan een zeeklimaat. Daarmee is de Euonymus Japonicus uitstekend geschikt om in ons Hollandse klimaat te gedijen. Het enige wat het vraagt is een goed gedraineerde bodem want het heeft een hekel aan natte voeten. Dit is makkelijk te realiseren door de bodem goed om te spitten en een beetje organische meststoffen toe te voegen voor het aanplanten.

De Euonymus Japonicus als buxusvervanger

Wie buxus in de tuin heeft staan herkent vast wel het probleem. Een dorre bruine haag die meer dood dan levend is. Dit komt zeer waarschijnlijk door aanvreting van de buxusmot of een schimmelziekte. Bestrijding is duur en tijdrovend met lang niet altijd het gewenste resultaat. Stop met behandelen en vervang de buxus door de Euonymus Japonicus te kopen. Deze lijken qua uiterlijk veel op elkaar maar de Euonymus Japonicus is resistent tegen de buxusmot en schimmelziektes. Het aanplanten kan het gehele jaar door worden gedaan, behalve tijdens een vorstperiode. Geef direct na het aanplanten voldoende water. Verder behoeft het alleen maar extra vocht wanneer het een droge periode is.

Euonymus Japonicus onderhouden

De Euonymus Japonicus wordt niet hoger dan 80 centimeter. Toch is het goed voor de bladontwikkeling om het één maal per jaar te snoeien. Het voorjaar is hiervoor de meest geschikte periode. Bij het snoeien hoeft u alleen de bovenzijde te toppen. Zorg er wel voor dat het snoeien gebeurt op een niet al te warme dag zodat er geen kans is dat de blaadjes verbranden of de plant gaat verdrogen. Wanneer u al deze tips ter harte neemt hebt u jarenlang veel plezier van de Euonymus Japonicus en ligt uw tuin er altijd keurig verzorgd bij.