De leukste tuinideeën van deze zomer!

Lekker in de tuin zitten op warme zomerdagen is natuurlijk erg fijn. Je wilt dan natuurlijk wel dat je tuin er nog een beetje mooi uitziet, want alleen dan kun je ultiem genieten. In deze tekst geven wij jou daarom de leukste en de mooiste Tuin ideeën van het afgelopen jaar, zodat jij je tuin helemaal klaar kunt maken voor de nazomerse avonden die er weer aan zitten te komen. De trends die dit jaar helemaal in de mode zijn, zijn weer volledig anders dan die van voorgaande jaren. Maar dat maakt het wel weer bijzonder en uniek. Jouw tuin kan dan optimaal gaan stralen.

Een krachtige en stoere uitstraling

Een van de tuin ideeën die wij voor jou hebben bedacht en die dit jaar helemaal in is, is het hebben van een tuin met veel industriële kenmerken. Zo worden er veel harde materialen, zoals aluminium, staal en beton gebruikt. Daarnaast is het erg leuke om oude elementen toe te voegen aan de tuin, omdat je de ruimte dan wat meer sfeer geeft. Een goede manier om voor een kleine prijs aan ouderwetse en industriële producten te komen, is door langs te gaan bij een markt of een tweedehands winkel. Maar tegenwoordig zie je ook in normale winkels meubilair en accessoires met een vintage look, dus ook daar zul je goed terecht kunnen.

Een rustige en ontspannende ruimte

Sommige mensen vinden het fijn om na een lange dag werken ultiem te kunnen ontspannen in hun tuin. Om volledig tot rust te kunnen komen, willen zij dan ook een rustige omgeving om hen heen. Als jij jou daar in kan vinden, dan is dit misschien wel een goede optie voor jouw tuin. Het is namelijk ook helemaal in de mode om voor een rustige en zen tuin te gaan. Hierbij maak je gebruik van neutrale en lichte kleuren, subtiele elementen, organische vormen en meubilair dat rust uitstraalt. Je hoeft bij deze stijl geen tuin vol met accessoires en aankleding te hebben, een paar kleine dingetjes zijn al genoeg.

Terug de tijd in met een retro tuin

We hebben het net al gehad over een industriële tuin met vintage meubilair, maar je kunt voor deze tuintrend al je oude spullen weer van zolder halen. Het is namelijk weer helemaal in om warme kleuren en tonen uit de jaren zeventig te gebruiken. Bovendien zie je steeds meer mensen die weer meubilair nemen van vlechtdraad. Ga dus eens langs bij je opa en oma voor oude spulletjes of kijk eens bij een kringloopwinkel. Als je niet zo bent van de tweedehands spullen dan kun je natuurlijk ook altijd online of in winkels kijken, want retro decoratie en retro meubilair zul je daar nu meer dan genoeg tegenkomen.