5 tips voor een kleine tuin

Heb je een kleine tuin en wil je deze verbouwen of opfleuren? Dan zijn hier een paar leuke tips! Dan kan je nog de laatste zonnestralen opvangen tot we echt diep in de herfst zijn beland. Zelfs dan kan je met een goed design van je tuin genieten wanneer het weer niet erg lekker is. Je kunt eigenlijk veel meer met een kleine tuin dan je denkt. Je kan hem groter laten lijken door de tuin mooi vorm te geven, of hem juist lekker knus laten lijken door gebruik te maken van de kleine ruimte. Voor meer tips en informatie over verbouwing kan een hoveniersbedrijf, zoals W&W Tuinen worden ingeschakeld.

Ruimte creëren

Je kan als eerst de hoogte ingaan door te spelen met hoogteverschillen in de tuin. Hierdoor kan de tuin groter lijken. Je terras kan je bijvoorbeeld wat hoger laten liggen in de tuin dan de rest. Hetzelfde werkt voor gebieden lager maken. De hoogteverschillen maken het ontwerp van de tuin iets spannender. Daarnaast kan je spelen met lijnen in de tuin. Een schutting in de tuin met liggende planken maakt de tuin langer of breder. Je kunt spelen met deze lijnen om je tuin breder te laten lijken. Verder kan je ook de tuin een illusie geven dat hij groter is door hoekjes te creëren met bijvoorbeeld planten. Zorg dat je haag dan niet helemaal begroeit is.

Rust

Om de tuin groter te laten lijken is het belangrijk dat er rust is in de tuin. Een mooi kleurenpallet helpt hier goed mee. Kies bijvoorbeeld een basiskleur en vul dit aan met een of twee accentkleuren. Daardoor ontstaat balans en eenheid. De tuin lijkt optisch groter. Naast de kleur moeten de planten er ook voor zorgen dat de tuin rustig is. Te veel planten maken de tuin rommelig, dus durf te kiezen voor grote bladeren. Meer advies over de toepassing van deze tips op jouw tuin zijn te vinden bij hovenier Hellevoetsluis