3 planten die voor een heerlijke geur in je tuin zorgen

Wanneer je in je tuin aan het genieten bent van de natuurlijke omgeving, dan hoort daar natuurlijk ook een lekkere geur bij. Er zijn verschillende planten die een heerlijke geur door je tuin kunnen laten wanen. In dit artikel bespreek ik de allerlekkerste. Lees snel verder en wie weet ruikt jouw tuin binnenkort ook heerlijk! 

Lavendel

You love it or you hate it, Lavendel heeft een sterke geur die snel verspreid wordt door de tuin. De paarskleurige dwergstruik kan op veel manieren worden toegepast. Zo kun je hem in de volle grond plaatsen, maar ook in een pot die wat dichter bij de zitplek staat. Hierdoor zit je nog dichter op de geur en kun je er meer van genieten. Het is dan ook niet voor niets dat deze struik veel gebruikt wordt in de beauty en verzorgingsbranche, maar ook bekend staat om zijn ontspannende effect. Wanneer je van de geur houdt, zul je er dan ook heerlijk van kunnen genieten in je eigen tuin. 

Hyacint

Nog zo’n prachtige plant, de Hyacint. Deze plant staat bekend om zijn lekkere, maar ook sterke geur. Hierdoor kan de plant voor binnen soms wat te aanwezig zijn. Buiten is het echter een hele goede optie omdat hier de geur wat subtieler wordt gemaakt. Daarnaast zijn het ook nog eens prachtige planten met kleurrijke bloemen. Zeker een goede optie dus om in je tuin te zetten als je een lekkere geur wilt en daarnaast ook iets leuks wilt om naar te kijken. 

Kamperfoelie

Tot slot, de kamperfoelie. Dit is een heerlijk geurende plant die niet alleen wij lekker vinden, maar ook de insecten in de buurt. Dit heeft te maken met de nectar die honingzoet is en sterk geurend. Hierdoor zullen de insecten er snel bij zijn. De kamperfoelie kan goed gecombineerd worden met rozen, welke overigens ook erg lekker ruiken in je tuin. Het is dan ook een erg goede keuze voor jouw tuin. 

Houdt je meer van kruidige geuren? Dan kun je er ook voor kiezen om verschillende kruidenplantjes in je tuin te plaatsen. Hierdoor wordt er vanzelf een kruidige geur verspreid door je tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan citroenmelisse, rozemarijn of groene munt. Iedere plant heeft zijn eigen geur en uitstraling en dat komt goed uit. Ieder persoon heeft immers ook zijn eigen smaak wat geur en kleur betreft.