3 handige tips voor effectief tuinonderhoud

Wil je graag een tuin op je eigen grond, huur dan tuinonderhoud in Den Bosch in. Als je de uitdaging van tuinieren echter zelf wilt proberen, kun je het ook helemaal alleen doen. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de groenten die je oogst van de hoogst mogelijke kwaliteit en kwantiteit zijn. Het eerste is om te begrijpen wanneer en hoe je je  planten op de juiste manier water moet geven. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je doorgaat. Het tweede is bepalen waar je moet beginnen en eindigen. Klein beginnen is meestal een goed idee, vooral voor beginnende hobbyboeren zoals jij. De derde is het verwijderen van ongedierte dat op je planten jaagt.

Ken je bewateringsroutine

Weten wanneer en hoe je planten water moet geven, kan bepalen of je planten in korte tijd zullen overleven of afsterven. Geef als algemene regel de kluit water in plaats van de bladeren. Dit is beter omdat de wortels verantwoordelijk zijn voor de wateropname. Het is beter om de kluit een keer per week te laten weken in plaats van elke dag een kleine hoeveelheid water te geven. Als het gaat om bemesten, moet je ernaar streven om dit elke twee weken te doen tijdens het groeiseizoen, in het voorjaar en de zomer. Je zult ze echter vaker moeten bemesten als je ze in kassen kweekt.

Groter is niet altijd beter

Bij het starten van een nieuw tuinperceel kan het verleidelijk zijn om de hele grond in één keer te bewerken. Dit wordt echter niet aanbevolen. Het is veel beter om een ​​klein stukje land voor te bereiden in plaats van het hele land in één keer. Met karton of zwart plastic kun je delen die je niet wilt kweken snel afdekken. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er onkruid op het ongebruikte gebied ontspruit terwijl je aan een specifiek gebied werkt.

Houd het ongedierte onder controle

Veel voorkomende insecten in de tuin zijn onschadelijk voor planten en kunnen met rust worden gelaten omdat er tal van natuurlijke vijanden zijn die ze onder controle kunnen houden. Soms kunnen insecten populaties echter zo groeien dat ze een invasie vormen en moet je actie ondernemen. Door je planten vaak te inspecteren op dieren zoals bladluizen en slakken, kun je ervoor zorgen dat de planten gezond blijven en later veel problemen voorkomen. Als al deze stappen te lastig voor je zijn, overweeg dan om op internet een professionele tuinman te zoeken die klaar is om je land te bewerken.